Boetes

Wie vanaf komende zomer belt of appt op de fiets, riskeert een boete van 95 euro. Vanaf 1 juli 2019 wordt het verbod voor het vasthouden van een mobiele telefoon in het verkeer namelijk uitgebreid naar alle bestuurders van een voertuig. In de auto is het al jarenlang niet toegestaan om een mobieltje vast te houden tijdens het rijden. Overigens geldt het verbod niet alleen voor telefoons. Ook bijvoorbeeld tablets en camera’s vallen onder de nieuwe regels.

Het verbod geldt alleen als het voertuig daadwerkelijk wordt bestuurd. Iemand die bijvoorbeeld met de fiets stilstaat voor het stoplicht, mag dus wel zijn of haar mobiele telefoon gebruiken. De boete voor bestuurders van niet gemotoriseerde voertuigen, zoals de fiets, gaat 95 euro bedragen. Voor bestuurders van trams wordt dat 240 euro. Dat is hetzelfde boetebedrag dat nu al geldt voor het vasthouden van een mobieltje tijdens het besturen van een auto of motorfiets.

Er geldt één uitzondering. Als een mobiel apparaat in een houder zit, mag het worden gebruikt voor bijvoorbeeld navigatie.

Afbeeldingen kunnen afwijken ivm verschillende modellen.Prijzen vanaf €25

Nu te koop bij Pro Telecom aan de Spittaalstraat Zutphen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *